Tankar om, vad tänker du om?

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2012

Tankar om Droger

Av Nancy - 1 augusti 2012 12:14

 

I denna text kommer jag inte att diskutera de olika drogformerna.


Varför utsätta sig för de giftiga ämnen och riskera att bli missbrukare? Varför vill missbrukarna fly verkligheten? Varför är det mest unga människor som faller i fällan?


Vad är definitionen på ordet drog? En generell definition av ordet drog är att en drog är ett ämne som är berusande, giftig samt beroendeframkallande.


Det finns många ingångsvägar till missbruket, nedan nämns några av dessa.


För det första, helgfestande, man vill koppla av och uppnå berusningen. Grupptrycket är enorm, man vill vara en i gänget.


För det andra psykisk ohälsa kan också vara en ingångs väg till missbruket. Orsaker till psykisk ohälsa är många, exempelvis arbetslöshet och negativ självbild. Men även svårbarndom såsom att föräldrarna är missbrukare, frånvaro av föräldrarna, mobbning och fattig barndom.


För det tredje, traumatiska händelser antingen enstaka hädelse såsom olyckor och katastrofer eller återupprepad händelse till exempel sexuella övergrepp och misshandel.


De ovannämnda faktorerna besvarar frågorna ovan. Det är därför man utsätter sig för giftet och riskerar att bli missbrukare. Det är därför man vill fly den negativa tillvaron. Det är därför mest ungdomar som faller i missbrukets fällan. Särskild när de har dålig självbild samt fel umgänge.


Vägen under missbruket är väldigt kämpig. Man lider av abstinens och tvångsmässiga tankar. Man utsätter sig för faror för att kunna hantera situationen. Vissa har dålig ekonomi och då är det stor sannolikhet att de söker sig till brottsligheter.


Vägen till drogfrihet är besvärlig, men inte omöjlig. Man ska själv ta beslutet om att bli drogfri. Man ska be om hjälp och stöd och inte ge upp efter det första försöket. Droger löser inte problemen. Droger resulterar i en hel del  andra problem...


Vad tänker du om droger??

 
ANNONS
 
Becca

Becca

2 augusti 2012 08:34

Tycker att du inte ska skriva om saker som du inte vet något om.
Vadå fly från verkligheten? Man använder inte droger för att "Fly från verkligheten".

Man kan vara ett helt normal, och nöjd med allt utan att ha en anledning till att testa droger.

Man ska inte tro på de man läser om man inte testat de själv, det är fler som dör av alkoholförgiftning än av droger, samt att man inte kan dö lika lätt av tex, hasch, weed. Men gör du de för ofta dödar du fler hjärnceller och dör utav de. Dessutom, bara säger, att det är nyttigt att röka någon gång ibland, typ varanan vecka.

Folk säger så mycket om just droger, men tänk lite, det finns fler "giftiga" ämnen.

Säger inte att droger är bra på något sätt, och uppmanar ingen till att prova.. Bara min åsik :)

http://www.tbs-gl.bloggplatsen.se

Nancy

2 augusti 2012 11:01

Hej Rebecca,

Tack för din kommentar :)
Mitt budskap från denna text är att "Droger löser inte problemen. Droger resulterar i en hel del andra problem..."

Jag är glad att du har tänkt på att sluta röka (inlägg från 27 juli) och jag hoppas att min text har motiverat dig ännu mer att göra det. Även om man röker varannan vecka... Droger är beroende framkallande...Be om hjälp och ge inte upp!!

 
Malin

Malin

2 augusti 2012 11:24

Becca,
Vad grundar du ditt påstående om att det skulle vara nyttigt att röka varannan vecka?
Vad gäller alkoholen är även det ett gift/drog som egentligen inte alls är tänkt att ingå i vår kost. Det finns en hel del droger som inte är narkotikaklassat, än. Skulle alkoholen kommit idag skulle den ha blivit förbjuden.
Dock har det visat sig vara "nyttigt" med ETT glas vin om dagen för vuxna då det innehåller en massa antioxidanter samt är blodförtunnande så det minskar risken för proppar mm.
Men av allt jag läst så finns det inget som är bra med rökning. (Jag uppfattade det som att det var vanlig tobak du syftade till).
"Droger" är till för medicinskt syfte. Narkotika skall avstås helt.
Det är många som lever i missär pga missbruk av droger, även alkohol.
Är absolut inte nykterist och håller mig inte till det där glaset vin. Jag dricker ganska sällan men festar till någon gång ibland och ibland något glas till en middag. Kanske kan man säga att det är för att "fly" vardagen.
Nancy, tycker att det är ett viktigt ämne du tar upp. Visst är det väldigt generelliserande men god grund för diskussion.
Du har helt rätt i att drogen tar inte bort problemet. Drogen är ett sätt att slippa ta itu med det. Så länge man inte tar itu med det så ligger det bara och gror och blir större.
Även om det inte är ett problem från början utan "en kul grej" så blir det ett problem när det övergår till missbruk.
Varför stoppa i sig en massa skit.
Ja, jag tycker att jag har goda belägg för att yttra mig i frågan även om jag aldig intagit narkotika.

http://orkanensmitt.bloggplatsen.se

Nancy

2 augusti 2012 12:03

Hej Malin,

Tack för de kloka orden :)

Ja, varför stoppa i sig en massa skit och riskera att hamna i missbruks fällan. Varje problem har en lösning. Och det är viktig att be om hjälp, då man inte kan lösa problemet själv.

 
Ingen bild

fd forskare

14 september 2012 21:15

Det är vetenskapligt bevisar att inte cannabis dödar några hjärnceller. Ja det förebygger ett skydd mot cancer, därför är det nyttigt, det är också vetenskapligt bevisat.
finns heller inga som överdoserat på cannabis och dött till skillnad från alkohol/heroin/kokain/extacy/amfetamin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nancy - 28 augusti 2012 11:12


I alla åldrar och sociala grupper finns det misshandlade kvinnor. Detta trots att vi lever i ett samhälle med nolltolerans mot våld. Vissa av de är väldigt skickliga på att dölja sitt lidande. De har lärt sig att leva med detta.  Vad utsätts dessa...

Av Nancy - 25 augusti 2012 20:14


Hej,   Läs gärna denna inlägg (Klika här) innan du läser dagens inlägg.   Syftet med dagens inlägg är att uppmuntra dig till självreflektion om: Tankar om Motgång, Vad tänker du om Motgång?      En utmaning till dig vill motgången lever...

Av Nancy - 23 augusti 2012 17:15

  Vad är motgång? Motgång är ett pessimistiskt tillstånd som drabbar alla människor vid olika tillfällen i livet. Motgång anses som otur, olycka, misslyckande och allt negativt som råkar komma i vår väg. Vissa människor klarar inte av att möta motg...

Av Nancy - 19 augusti 2012 10:29


Ett stort problem som finns i hela världen är fetma och övervikt. Dessa människor lider större risk att drabbas av fysiska sjukdomar men även psykisk ohälsa. Hur är det att leva med fetma och övervikt i vårt samhälle? Fetma och övervikt or...

Av Nancy - 18 augusti 2012 09:35


"Att säga att Fetma enbart orsakas av för hög   kalorikonsumtion     är som att säga att det enda som orsakade amerikanska     revolutionen var Boston Tea Party." (Adelle Davis)           Håll utkik efter Tankar ...

Presentation

Följ bloggen på facebook

Fråga mig

2 besvarade frågor

Translate

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Kategorier

Arkiv

Total antal besökare

Sök i bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se