Tankar om, vad tänker du om?

Alla inlägg under augusti 2012

Av Nancy - 3 augusti 2012 16:53


Människor har olika karaktärer, attityder och grundläggande antagande om saker och ting. Man stöter på människor, där vissa lämnar fina spår efter sig och andra vill man bara glömma. Riktiga vänner är svår funna.




Det finns tre sorters vänner:

  1. Riktiga vänner:

    Vänner som älskar dig. De skulle dö för dig. De stöttar dig när du behöver stöd. Hjälper dig när du behöver hjälp. De finns alltid där för dig. De skulle aldrig svika dig.


  2. Likgiltiga vänner:

    Vänner som inte bryr sig om dig. De finns i ditt liv bara för att finnas. De kontaktar dig, när de behöver hjälp. De kontaktar dig, när de är uttråkade och har inget annat för sig.


  3. Falska vänner:

    Vänner som hatar dig. De vill dra nytta av dig. De finns i ditt liv, när det går bra för dig och försvinner spårlöst, när det går dåligt för dig. Det är vid svåra tider som du upptäcker dessa.




Man ska vara medveten om de tre sorters vänner, för att inte bli besviken. Vissa små vänner kan visa sig vara de största och vice versa. Var rädd om dina riktiga vänner, för de är ovärderliga !

 


En riktig vän litar på mig även när jag verkar opålitlig, tror på mig även när det jag säger verkar otroligt, försvarar mig även om det jag gör just då verkar oförsvarbart. Det kanske inte är så konstigt att det är ont om riktiga vänner”


Vad tänker du om Vänner?

 

Av Nancy - 2 augusti 2012 22:15


Artiga människor är intelligenta diplomater som klarar sig bra i olika kontexter. En viss grad av artighet måste människan besitta med tanke på att man inte lever ensam i denna värld. Uppfattningen av artigheten skiljer sig i olika länder. Det som kan vara artigt i Sverige kanske är oartigt utomlands och tvärtom. Hänsyn ska tas till olika länders kulturer för att undvika missuppfattning.



Graden av artighet som människan tillämpar vid olika tillfällen är för det mesta beroende av dennes psykiska tillstånd för stunden. Exempelvis om man mår dåligt då bryr man sig inte om sitt beteende gentemot andra och man kan lätt övergå till att bli oartig. Här handlar det om orsak och verkan. Oartigheten kan ha sin orsak i att vederböranden mår dåligt, vilket framkallar det ohyfsade beteendet som får verkan hos personer som befinner sig i dennes närvaro.



De faktorer som är väsentliga när det gäller graden av artighet som bör användas i olika sociala sammanhang är relationens respektive  situationens art, men även den kulturella bakgrunden samt statusen som de andra besitter. Valet av uttrycket ”graden av artighet” avser dels att det existerar olika artighetsnivåer samt för att poängtera att artighetsnivåerna ska anpassas till kontexten.



Men även om man befinner sig i ett dåligt psykiskt tillstånd så borde man behålla kontrollen över sitt beteende när man interagerar med sina medmänniskor, eftersom ingen ska behöva utsättas för obehag…

 

 

Vad tänker du om Artighet?

Av Nancy - 1 augusti 2012 12:14

 

I denna text kommer jag inte att diskutera de olika drogformerna.


Varför utsätta sig för de giftiga ämnen och riskera att bli missbrukare? Varför vill missbrukarna fly verkligheten? Varför är det mest unga människor som faller i fällan?


Vad är definitionen på ordet drog? En generell definition av ordet drog är att en drog är ett ämne som är berusande, giftig samt beroendeframkallande.


Det finns många ingångsvägar till missbruket, nedan nämns några av dessa.


För det första, helgfestande, man vill koppla av och uppnå berusningen. Grupptrycket är enorm, man vill vara en i gänget.


För det andra psykisk ohälsa kan också vara en ingångs väg till missbruket. Orsaker till psykisk ohälsa är många, exempelvis arbetslöshet och negativ självbild. Men även svårbarndom såsom att föräldrarna är missbrukare, frånvaro av föräldrarna, mobbning och fattig barndom.


För det tredje, traumatiska händelser antingen enstaka hädelse såsom olyckor och katastrofer eller återupprepad händelse till exempel sexuella övergrepp och misshandel.


De ovannämnda faktorerna besvarar frågorna ovan. Det är därför man utsätter sig för giftet och riskerar att bli missbrukare. Det är därför man vill fly den negativa tillvaron. Det är därför mest ungdomar som faller i missbrukets fällan. Särskild när de har dålig självbild samt fel umgänge.


Vägen under missbruket är väldigt kämpig. Man lider av abstinens och tvångsmässiga tankar. Man utsätter sig för faror för att kunna hantera situationen. Vissa har dålig ekonomi och då är det stor sannolikhet att de söker sig till brottsligheter.


Vägen till drogfrihet är besvärlig, men inte omöjlig. Man ska själv ta beslutet om att bli drogfri. Man ska be om hjälp och stöd och inte ge upp efter det första försöket. Droger löser inte problemen. Droger resulterar i en hel del  andra problem...


Vad tänker du om droger??

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Följ bloggen på facebook

Fråga mig

2 besvarade frågor

Translate

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Kategorier

Arkiv

Total antal besökare

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards