Tankar om, vad tänker du om?

Senaste inläggen

Av Nancy - 3 augusti 2012 16:53


Människor har olika karaktärer, attityder och grundläggande antagande om saker och ting. Man stöter på människor, där vissa lämnar fina spår efter sig och andra vill man bara glömma. Riktiga vänner är svår funna.
Det finns tre sorters vänner:

  1. Riktiga vänner:

    Vänner som älskar dig. De skulle dö för dig. De stöttar dig när du behöver stöd. Hjälper dig när du behöver hjälp. De finns alltid där för dig. De skulle aldrig svika dig.


  2. Likgiltiga vänner:

    Vänner som inte bryr sig om dig. De finns i ditt liv bara för att finnas. De kontaktar dig, när de behöver hjälp. De kontaktar dig, när de är uttråkade och har inget annat för sig.


  3. Falska vänner:

    Vänner som hatar dig. De vill dra nytta av dig. De finns i ditt liv, när det går bra för dig och försvinner spårlöst, när det går dåligt för dig. Det är vid svåra tider som du upptäcker dessa.
Man ska vara medveten om de tre sorters vänner, för att inte bli besviken. Vissa små vänner kan visa sig vara de största och vice versa. Var rädd om dina riktiga vänner, för de är ovärderliga !

 


En riktig vän litar på mig även när jag verkar opålitlig, tror på mig även när det jag säger verkar otroligt, försvarar mig även om det jag gör just då verkar oförsvarbart. Det kanske inte är så konstigt att det är ont om riktiga vänner”


Vad tänker du om Vänner?

 

ANNONS
Av Nancy - 2 augusti 2012 22:15


Artiga människor är intelligenta diplomater som klarar sig bra i olika kontexter. En viss grad av artighet måste människan besitta med tanke på att man inte lever ensam i denna värld. Uppfattningen av artigheten skiljer sig i olika länder. Det som kan vara artigt i Sverige kanske är oartigt utomlands och tvärtom. Hänsyn ska tas till olika länders kulturer för att undvika missuppfattning.Graden av artighet som människan tillämpar vid olika tillfällen är för det mesta beroende av dennes psykiska tillstånd för stunden. Exempelvis om man mår dåligt då bryr man sig inte om sitt beteende gentemot andra och man kan lätt övergå till att bli oartig. Här handlar det om orsak och verkan. Oartigheten kan ha sin orsak i att vederböranden mår dåligt, vilket framkallar det ohyfsade beteendet som får verkan hos personer som befinner sig i dennes närvaro.De faktorer som är väsentliga när det gäller graden av artighet som bör användas i olika sociala sammanhang är relationens respektive  situationens art, men även den kulturella bakgrunden samt statusen som de andra besitter. Valet av uttrycket ”graden av artighet” avser dels att det existerar olika artighetsnivåer samt för att poängtera att artighetsnivåerna ska anpassas till kontexten.Men även om man befinner sig i ett dåligt psykiskt tillstånd så borde man behålla kontrollen över sitt beteende när man interagerar med sina medmänniskor, eftersom ingen ska behöva utsättas för obehag…

 

 

Vad tänker du om Artighet?

ANNONS
Av Nancy - 1 augusti 2012 12:14

 

I denna text kommer jag inte att diskutera de olika drogformerna.


Varför utsätta sig för de giftiga ämnen och riskera att bli missbrukare? Varför vill missbrukarna fly verkligheten? Varför är det mest unga människor som faller i fällan?


Vad är definitionen på ordet drog? En generell definition av ordet drog är att en drog är ett ämne som är berusande, giftig samt beroendeframkallande.


Det finns många ingångsvägar till missbruket, nedan nämns några av dessa.


För det första, helgfestande, man vill koppla av och uppnå berusningen. Grupptrycket är enorm, man vill vara en i gänget.


För det andra psykisk ohälsa kan också vara en ingångs väg till missbruket. Orsaker till psykisk ohälsa är många, exempelvis arbetslöshet och negativ självbild. Men även svårbarndom såsom att föräldrarna är missbrukare, frånvaro av föräldrarna, mobbning och fattig barndom.


För det tredje, traumatiska händelser antingen enstaka hädelse såsom olyckor och katastrofer eller återupprepad händelse till exempel sexuella övergrepp och misshandel.


De ovannämnda faktorerna besvarar frågorna ovan. Det är därför man utsätter sig för giftet och riskerar att bli missbrukare. Det är därför man vill fly den negativa tillvaron. Det är därför mest ungdomar som faller i missbrukets fällan. Särskild när de har dålig självbild samt fel umgänge.


Vägen under missbruket är väldigt kämpig. Man lider av abstinens och tvångsmässiga tankar. Man utsätter sig för faror för att kunna hantera situationen. Vissa har dålig ekonomi och då är det stor sannolikhet att de söker sig till brottsligheter.


Vägen till drogfrihet är besvärlig, men inte omöjlig. Man ska själv ta beslutet om att bli drogfri. Man ska be om hjälp och stöd och inte ge upp efter det första försöket. Droger löser inte problemen. Droger resulterar i en hel del  andra problem...


Vad tänker du om droger??

Av Nancy - 31 juli 2012 10:39

Hej,

 

Läs gärna denna inlägg (Klika här) innan du läser dagens inlägg.

 

Syftet med dagens inlägg är att uppmuntra dig till självreflektion om: Tankar om Möjligheter, Vad tänker du om Möjligheter?

  

Vad är meningen med allt som sker?


Vad är meningen med det man ser?


Hur och var har ingen betydelse, huvudsaken är att uppmärksamma den.


Livet ger dig möjligheter, men tveka inte att ta de.


Den som inte riskerar har inget att förlora.


Stå på dig när det sker!


Stå på dig när du ser!


Man missar möjligheten, om man inte vågar ta den.


Ta den när det sker!


Ta den när du ser!


Möjligheten är din, tveka aldrig mer!


  


Med dessa rader avslutar jag temat tankar om Möjligheter. Lämna gärna en kommentar! 

 

(Glöm inte att gilla bloggen både här och på facebook. klicka här)

Av Nancy - 29 juli 2012 11:34


Kan det finnas en mening med allt som händer oss? Ja, det finns en mening med allt som händer oss. Man kan upptäcka det när man för tankarna tillbaka i tiden. När man försöker komma ihåg vissa saker som har passerat i ens liv. Då ska man ställa sig frågan, vad var meningen med att det  blev som det blev, tog jag tillfället i akt då möjligheten uppstod eller har jag bara ignorerat den?  Det hjälper inte att ångra sig vid den tidpunkten, för att det är redan passé.Det kan även vara meningen att möjligheten skulle enbart dyka upp för att sedan försvinna. Detta  kan tolkas som att möjligheten uppstod vid opassande tidpunkt i vårt liv. Att tidpunkten var opassande kan bero på olika möjliga särpräglade orsaker.Man kan skapa sina egna möjligheter genom att våg ta nya utmaningar, genom att våga chansa samt genom att ha viljestyrka. Möjligheten kan man skapa genom att vara aktiv, utåtriktad, samt nyfiken på sin värld. Motgångar tillhör till möjligheter. Det är i möjlighetsskapandet som svåra motgångar uppstår. Motgångar ska man övervinna genom att envisa att fortsätta. Varje motgång som man övervinner stärker en och bekräftar att man har börjat närma sig målet genom den skapade möjligheten.Det stora viktiga ordet i detta sammanhang är självtillit. Självtillit är väsentligt för att kunna hantera olika situationer. Det är ens förmåga att förlita sig på sig själv. Denna förmåga leder dig till framsteg samt gynnar möjlighetsskapandet. Självtillit ger svar på om möjligheten som har dykt upp i din väg ska accepteras eller förkastas, utan att du sedan ångrar beslutet. Detta på grund av att det är du som bäst känner dig själv. Det är du som vet vad som är bäst för dig. Det är du som kan påverka din situation när möjligheten är din. Lyssna på dem som du litar på, men det är du som ska ta besluten om dina möjligheter i slutändan.Underskatta aldrig dig själv. Du klarar av mycket mer än vad du tror. Din självtillit fyller dig med styrkor och mod. Lita på din förmåga som är unikt för dig. Var alltid förbered på de möjligheter som kan bli dina! Tänk förnuftigt och fega inte ur! Den stora möjligheten kommer kanske bara en gång i ditt liv om du inte uppmärksammar den så chansen är stor att du missar den.(Glöm inte att gilla bloggen både här och på facebook. klicka här)

 

Av Nancy - 28 juli 2012 09:16


Det mesta i livet börjar som ett litet frö som odlas och som sedan växer och blir större. Men när någon försvinner för alltid från vårat liv så sker det motsatta. Katastrofen börjar stor och blir mindre och mindre för varje dag, vecka, månad och år som går. Man börjar förstå mer och mer det som har hänt samt inser man att det är verkligt. Man måste acceptera! Man måste gå vidare! Man tänker att allt som har en början, har även ett slut. Men hur lätt är det? När någon går bort är sorgen stor och acceptansen liten. Ännu värre är det när någon begår självmord. Detta är det svåraste tillståndet vi människor får vara med om.


Man kan inte förstå. Man vill inte förstå. Varför har ingen märkt något? Det fanns en medmänniska som försökte dölja sitt lidande, sina bekymmer och sitt dåliga tillstånd. Med planer och säkerligen många försök för att hitta den lätta vägen för att slippa allt. Målet var att lämna denna jord och  lämna den svåra verkligheten.


Hur gick detta till? Tipsen är många och lätt tillgängliga. Men det är då man börjar bry sig om historien bakom självmordet. Det är då man upptäcker hur blind man var. Det är då man försöker hitta lösningar på problemen som personen hade. Man vill inte acceptera att det är försent. Vad hjälper det att förstå i efterhand? 


Till dig som har självmordstankar vill jag säga, tänk alltid att varje problem har en lösning! Det finns hjälp att få. Du behöver dock be om det och tveka aldrig att göra det. Det finns alltid någon som vill lyssna. Det finns alltid någon som är villig att hjälpa. Var tydlig med dina signaler. Dölj inte ditt lidande bakom välmåendets fasad! Du är oersättlig. Du är behövd…


(Glöm inte att gilla bloggen både här och på facebook. klicka här)


Av Nancy - 27 juli 2012 08:25

Hej,


Först vill jag Tacka dig för att du läser mina inlägg! Hoppas att du har reflekterat över de ämnen som jag har skrivit om. Det är ju det syftet med min blogg.


Nu kan du gå in och gilla Tankar om, vad tänker du om på facebook också. På facebooksidan kommer att publiceras alla uppdateringar från bloggen. Detta för att skapa en diskution över de olika ämnen mellan dig och andra läsare.


Klicka här


Håll utkik efter Tankar om ..., som jag kommer att publicera härnäst!


Ha en underbar dag och Ta hand om dig!

Nancy ATRO

Av Nancy - 26 juli 2012 09:17

Hej,

 

Läs gärna mitt inlägg från igår innan du läser dagens inlägg.

 

Syftet med dagens inlägg är att uppmuntra dig till självreflektion om: Tankar om Tro, Vad tänker du om Tro?


  


Vissa uppfostras till en viss tro.


Och andra kan välja sin egen tro.


Tron ger dig trygghet och tröst.


 Tron ger dig en inre ro.


Vad än din tro är så tror du på något.


Du kanske tror på en Gud, en människa eller på något annat.


Tro på det som ditt hjärta fäster sig vid.


Då har du alltid någon bredvid.


Huvudsaken är att du lever med någon slags tro, som dig kan leda till ro.


  


Med dessa rader avslutar jag temat tankar om Tro. Glöm inte att lämna en kommentar! 

 

Presentation

Följ bloggen på facebook

Fråga mig

2 besvarade frågor

Translate

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Kategorier

Arkiv

Total antal besökare

Sök i bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se