Tankar om, vad tänker du om?

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2012

Tankar om Mobbning (Del 1)

Av Nancy - 16 augusti 2012 11:44


 

 

I skolan blir jag retad av mina kompisar som jag är med. Dem säger taskiga saker till mig, slår mig, sparkar mig m.m Det finns inga andra jag kan vara med.“ (Flicka 14 år.)


Sommarlovet är snart slut och många elever har ångest över skolstarten. Att elever känner sig otrygga i skolan och blir utsatta för mobbning är helt oacceptabelt. Mobbning är bland det värsta som kan hända barn och ungdomar. Det skapar sår som de får bära med sig hela livet.Det finns olika typer av mobbning:

  • Fysisk mobbning till exempel knuffar, sparkar, tafsningar och slag.

  • Psykisk mobbning exempelvis gester, miner, suckar samt undvikande.

  • Verbal mobbning såsom förtal, glåpord, rykten och skvaller.

Det är svårt att upptäcka de barn som blir mobbade. Eftersom de anstränger sig för att dölja det som de utsätts för. Vissa skäms och andra är rädda för de kanske blir slagna av sina mobbare om de berättar till någon.Alla har ett ansvar att ingripa om ni märker att någon mobbar eller blir mobbad. Våga stoppa mobbningen! Mobbningen ska inte tolereras! Ni som blir mobbade måste våga säga ifrån. Prata med någon vuxen om din situation. Har du ingen att prata med ring BRIS: 116 111.

 

 


Jag ska snart börja sjuan och då måste vi i min klass byta skola. På den skolan finns det en kille som gick i den här skolan förut och då var han på mig hela tiden. Han och hans kompisar gör allt från att trycka upp grus i ansiktet till att slå en. Nu oroar jag mig för hur det ska bli, jag mår jättedåligt och vet inte vad jag ska göra åt det.“ (Pojke 12 år)Vad tänker du om Mobbning? 


 
ANNONS
 
nathalie

nathalie

16 augusti 2012 12:01

Ush mobbning är så absurt och fruktansvärt! Jag lade ner mycket tid på ett tvåveckors projektarbete som handlade om mobbning. Har inte så mycket mer att tillägga.. det är så sorgligt bara! :(

http://ellenathalie.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Arnela

16 augusti 2012 13:28

Har själv blivit mobbad hela min skolgång. Dom har kränkt mig, slagit mig, tafsat, sakt rasistiska saker osv osv.skolan gjorde ingenting. Nu när jag har slutat i 9an gjorde jag en anmällan till skolverket om skadestånd. Det är ett bra tips till dem som blir utsatta gör en amällan om det som händer. Själv har jag gått friends utbilningen och har vait det över 2år nu och kämpar för att andra barn inte ska råka ut för det som har hänt mig. Jag vet presic hur det känns. Det blir bara minnen av allt och man vill bara dö kanske. Ett bra tips är också ta kontakt med en psykolog. Det kan hjälpa jättemycket. Ha det så bra allihopa nu!! Kram!! / Arnela ( arnela_25@hotmail.com)

 
Vickan

Vickan

16 augusti 2012 13:38

Att bli mobbad är det värsta som finns här i livet.

Vad är det som gör att mobbarna måste mobba andra för?
"Jag har nåt som andra inte har och dom har nåt jag inte har" så gick jag och tänkte då jag blev mobbad.


* Varför blir just jag mobbad?

* Är det för att mobbaren mår dåligt själv inombords och inte vet hur hon/han ska hantera det?

* Om hon/han inte gillar någon, måste då han/hon dra in flera personer för att mobba en/flera personer?

Jag har själv blivit mobbad.
Jag vet hur det känns att bli nertryck, bli kallad för glåpord, rykten som sprid.
Men vi ni vad TILL ER SOM BLIR MOBBAD av andra?:
Det finns alltid nån som lyssnar på er, ni måste våga prata med någon för att kunna få stöttning och kunna må bra i framtiden.

Eller vill ni må dåligt resten av livet om ni fortsätter att få skit av andra?

Jag kan garanterat säga att om ni bryter er loss från dena onda cirkel, så kommer ni att må mycket bättre och ni kommer att se ljuset i tunneln.
Ni kommer att bli fri från era mobbare, se till att mobbarna byter skola.


Dom som blir mobbade ska ALDRIG någonsin flytta på sig.
Det är dom som mobbar som ska flytta sig, till en annan skolan eller bli avstängd!

Det borde bli lag på om någon mobbar andra så borde man bli avstängd på längre tid eller få böter, byta skola eller vad som helst!

Åt helvete med mobbing!!

http://Vickanstokerier.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

jasamona

16 augusti 2012 15:35

Jag är också mobbad har varit det från F:an till 7:an på alla tre set det är inte alls kul förästen kolla min blogg det står just om det

 
Lovelysim

Lovelysim

19 augusti 2012 13:38

Jag har nästan alltid blivit mobbad, och än är jag vuxen idag.. men just för tillfället är jag inte mobbad, så jag vet iaf hur det känns att vara ensam/retad och utstött. Ensam är jag iofs idag med..

http://lovelysim.bloggplatsen.se

 
pinkozzy

pinkozzy

20 augusti 2012 09:26

Jag hamnar i något som heter FAS 3 nu och har beslutat att arbeta i skolan. Det jag vill arbeta är just mobbing. Jag har 2 ord som är viktiga att lära sig för alla: Ömsesidig respekt.
Innebär inte att en respekterar den andre utan att båda respekterar varan. Oavsedd tro, politisk åskådning, sexuell läggning, klädsel, musiksmak, you name it. Sen kanske man inte tycker lika, men man ska respektera den andre. Jag har INGET till övers för folk som inte respekterar andras ord, tro, sex eller annat. De som inte respekterar mig kan jag inte heller respektera. Så alla ni som har blivit mobbade. Se ner på era mobbare om ni inte kan komma till ett läge där ni respekterar varann.

http://pinkozzy.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nancy - 28 augusti 2012 11:12


I alla åldrar och sociala grupper finns det misshandlade kvinnor. Detta trots att vi lever i ett samhälle med nolltolerans mot våld. Vissa av de är väldigt skickliga på att dölja sitt lidande. De har lärt sig att leva med detta.  Vad utsätts dessa...

Av Nancy - 25 augusti 2012 20:14


Hej,   Läs gärna denna inlägg (Klika här) innan du läser dagens inlägg.   Syftet med dagens inlägg är att uppmuntra dig till självreflektion om: Tankar om Motgång, Vad tänker du om Motgång?      En utmaning till dig vill motgången lever...

Av Nancy - 23 augusti 2012 17:15

  Vad är motgång? Motgång är ett pessimistiskt tillstånd som drabbar alla människor vid olika tillfällen i livet. Motgång anses som otur, olycka, misslyckande och allt negativt som råkar komma i vår väg. Vissa människor klarar inte av att möta motg...

Av Nancy - 19 augusti 2012 10:29


Ett stort problem som finns i hela världen är fetma och övervikt. Dessa människor lider större risk att drabbas av fysiska sjukdomar men även psykisk ohälsa. Hur är det att leva med fetma och övervikt i vårt samhälle? Fetma och övervikt or...

Av Nancy - 18 augusti 2012 09:35


"Att säga att Fetma enbart orsakas av för hög   kalorikonsumtion     är som att säga att det enda som orsakade amerikanska     revolutionen var Boston Tea Party." (Adelle Davis)           Håll utkik efter Tankar ...

Presentation

Följ bloggen på facebook

Fråga mig

2 besvarade frågor

Translate

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Kategorier

Arkiv

Total antal besökare

Sök i bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se