Tankar om, vad tänker du om?

Alla inlägg den 23 augusti 2012

Av Nancy - 23 augusti 2012 17:15


Vad är motgång? Motgång är ett pessimistiskt tillstånd som drabbar alla människor vid olika tillfällen i livet. Motgång anses som otur, olycka, misslyckande och allt negativt som råkar komma i vår väg. Vissa människor klarar inte av att möta motgången, därmed bryter de samman. Och andra människor möter motgången som en välkomnad utmanare. Motgångar tillhör till livets påfrestningar och uppkommer alltid plötsligt och vid olämpliga tidpunkter.



Det är vår inställning till motgångar som leder oss till antingen nedgång eller uppgång. Motgång ska inte anses som otur, för att den kan vara en möjlighet till en förbättring. Genom motgången mäts våra styrkor och svagheter. Motgång ska inte anses som misslyckande, för att man lär sig att lyckas genom att misslyckas.



Motgångar ska hanteras med mod, tålamod samt vilja. Mod behövs för att kunna bemöta de olika utmaningarna som inträffar. Man ska våga ta emot utmaningen och inte undvika den. Tålamod behövs för att kunna hantera motgången på ett välbetänkt sätt och omvandla den till framgång. Motgång utgör en del av framgång. Viljan behövs för att den framkallar en enorm kraft samt motivation som får oss att orka hålla igång och kämpa.



Medvetenheten om de motgångar som har uppstått och kommer att uppstå i vår väg, skapar av oss en utmanare. Utmanaren välkomnar utmaningarna. Utmanaren har en kämpes attityd som ger driv i kampen om att möta motgången med mod. Denna attityd är inte medfött, denna är inlärd. Men det gäller också att vara envis och inte bryta samman från första motgången som möter oss. Ju fler motgångar som möter oss desto mer lär vi oss om hur vi ska hantera de. Välkomna motgången och bemöt den med förstående. Hur än slutresultatet blir i frågan så kommer det att bidra till nya erfarenheter som skapar en skicklig utmanare av dig... 


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Följ bloggen på facebook

Fråga mig

2 besvarade frågor

Translate

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Kategorier

Arkiv

Total antal besökare

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards