Tankar om, vad tänker du om?

Alla inlägg den 1 augusti 2012

Av Nancy - 1 augusti 2012 12:14

 

I denna text kommer jag inte att diskutera de olika drogformerna.


Varför utsätta sig för de giftiga ämnen och riskera att bli missbrukare? Varför vill missbrukarna fly verkligheten? Varför är det mest unga människor som faller i fällan?


Vad är definitionen på ordet drog? En generell definition av ordet drog är att en drog är ett ämne som är berusande, giftig samt beroendeframkallande.


Det finns många ingångsvägar till missbruket, nedan nämns några av dessa.


För det första, helgfestande, man vill koppla av och uppnå berusningen. Grupptrycket är enorm, man vill vara en i gänget.


För det andra psykisk ohälsa kan också vara en ingångs väg till missbruket. Orsaker till psykisk ohälsa är många, exempelvis arbetslöshet och negativ självbild. Men även svårbarndom såsom att föräldrarna är missbrukare, frånvaro av föräldrarna, mobbning och fattig barndom.


För det tredje, traumatiska händelser antingen enstaka hädelse såsom olyckor och katastrofer eller återupprepad händelse till exempel sexuella övergrepp och misshandel.


De ovannämnda faktorerna besvarar frågorna ovan. Det är därför man utsätter sig för giftet och riskerar att bli missbrukare. Det är därför man vill fly den negativa tillvaron. Det är därför mest ungdomar som faller i missbrukets fällan. Särskild när de har dålig självbild samt fel umgänge.


Vägen under missbruket är väldigt kämpig. Man lider av abstinens och tvångsmässiga tankar. Man utsätter sig för faror för att kunna hantera situationen. Vissa har dålig ekonomi och då är det stor sannolikhet att de söker sig till brottsligheter.


Vägen till drogfrihet är besvärlig, men inte omöjlig. Man ska själv ta beslutet om att bli drogfri. Man ska be om hjälp och stöd och inte ge upp efter det första försöket. Droger löser inte problemen. Droger resulterar i en hel del  andra problem...


Vad tänker du om droger??

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Följ bloggen på facebook

Fråga mig

2 besvarade frågor

Translate

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Kategorier

Arkiv

Total antal besökare

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards